آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود ؟ + باید و نباید ها

فهرست مطالب
کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود.

یکی از روش های زیبایی و رفع نواقص دندان انجام کامپویزیت است ، اما دغدغه‌های اصلی متقاضیان و نگرانی اصلی آنها درباره پوسیدگی دندان پس از انجام این روش زیبایی است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که پس از اجرای کامپوزیت نیازی به مراقبت از دندان‌های خود ندارند؛ و یکی از تصورات اشتباه و رایج بین افراد است. در ادامه این مقاله به بررسی علت‌ها و روش‌های جلوگیری از پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت می پردازیم و نکات مهمی را در این زمینه ارائه کنیم.
شرکت پارس سمن طب یکی  از بهترین تولید کننده ایمپلنت در ایران است ، برای خرید باما در ارتباط باشید .

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان نوعی خمیر از جنس رزین است که برای بهبود ظاهر دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی یا لکه‌های دندانی استفاده می‌شود. این روش، علاوه بر افزایش زیبایی، می‌تواند استحکام دندان‌ها را افزایش داده و باعث تقویت بیشتر آنها شود ، به دلیل مزایای زیاد ،و کاربرد آسان، به یکی از محبوب‌ترین روش‌های زیبایی در دنیا تبدیل شده است.
با رعایت نکات گفته شده پزشکتان می توانید دندان های زیبا و سالم داشته باشید .

 کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود.

بیشتر بخوانید : روش‌های جرم‌گیری دندان لمینت شده + بهترین روش جرمگیری

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی می‌شود؟

کامپوزیت به خودی خود باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود، اما عدم رعایت بهداشت دهان و نصب نادرست آن در دندان می‌تواند باعث پوسیدگی رشود. یکی از باورهای اشتباه این است که مینای دندان برای نصب این مورد به طور کامل تراشیده می‌شود و به همین علت باعث پوسیدگی می‌شود؛ در حالی که تصور افراد درست نیست.
باتوجه به نوع دندان های فرد مقداری از دندان تراشیده می شود اما تراشیدگی دندان باعث پوسیدگی نمی شود و این امر بیشتر زمانی رخ می دهد که عدم رعایت مراقبت از آن ، نصب نادرست و یا عدم استفاده از مواد و متریال با کیفیت رخ دهد.

مهمترین دلایل پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

1. فاصله بین کامپوزیت و لثه : یکی از مهم‌ترین دلایل ، فاصله‌ای است که ممکن است بین روکش کامپوزیت و لثه ایجاد شود. این فاصله می‌تواند به تجمع مواد غذایی و رشد باکتری‌ها و باعث خرابی دندان ها شود .
2. بهداشت ناکافی دهان و دندان : عدم مسواک زدن صحیح و نخ دندان کشیدن منظم می‌تواند باعث تجمع پلاک ها و پوسیدگی در اطراف کامپوزیت شود.
3. نصب اشتباه : اگر کامپوزیت به درستی نصب نشود یا سطح دندان قبل از نصب کامپوزیت به خوبی تمیز نشود، احتمال پوسیدگی دندان افزایش پیدا می کند و باعث خرابی بیش از حد دندان می شود .
4. عدم توجه به زمان تعویض و ترمیم به موقع : کامپوزیت‌ها نیاز به مراقبت ویژه و ترمیم دوره‌ای منظم دارند. عدم توجه به این موضوع می‌تواند باعث و آسیب و خرابی بیشتر شود.
5. عادات اشتباه : عادات مضر و اشتباه مانند کشیدن سیگار، مصرف زیاد نوشیدن ها مانند قهوه ، چای ، نوشابه مواد غذایی که دارای رنگدانه های نامناسب و قهوه ای است ، قروچه کردن دندان ها می‌توانند باعث تخریب سریع و آسیب شدید شوند.

 کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود.

بیشتر بخوانید : بهترین برند برای ایمپلنت چیست؟

علائم پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

1. حساسیت دندان‌ها: اگر دندان‌های شما پس از نصب حساسیت غیرطبیعی و بسیار حساس شده است، ممکن است نشانه‌ای از پوسیدگی باشد.

2. تغییر رنگ دندان: لکه‌های تیره یا تغییر رنگ در اطراف کامپوزیت می‌تواند علامت پوسیدگی باشد.

3. بوی بد دهان: تجمع باکتری‌ها به دلیل بهداشت ناکافی می‌تواند منجر به بوی بد دهان و بیماری دهان و دندان شود. رعایت بهداشت فردی دهان و دندان کمک می کند تا دندان هایی سالم و زیبای داشته باشید

4. درد و تورم: اگر هنگام غذا خوردن یا نوشیدنی سرد یا گرم ایجاد ناگهان دردی در دهان خود حس می کنید و یا اگر اطراف دندان شما تورم دارد ممکن است نشانه پوسیدگی یا به عصب رسیدن دندان ها باشد.
هر گونه از این علائم را داشتید سریعا به پزشک متخصص خود مراجع کنید.

روش‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت

1. رعایت بهداشت دهان و دندان : مسواک زدن حداقل دو بار در روز و استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن فواصل بین دندانی بسیار مهم است. همچنین، استفاده از دهانشویه‌های آنتی‌باکتریال می‌تواند به کاهش باکتری‌ها کمک کند.
2. چکاپ منظم : چکاپ‌های منظم دندانپزشکی می‌تواند باعث شناسایی و جلوگیریاز آسیب های شدید به دندان شود و به سلامت دندان های شما کمک شایانی کند.
3. اصلاح عادت های مضر و اشتباه : از جویدن مواد سخت، کشیدن سیگار ، و مصرف نوشیدنی‌های رنگی مانند قهوه ، چای و خوردن نوشابه بیش از اندازه پرهیز کنید یا پس از مصرف، دندان‌های خود را مسواک بزنید.
4. استفاده از محافظ و گاردن دندان : افرادی که دچار دندان قروچه هستند باید از محافظ‌های دندان استفاده کنند تا فشاری بر روی دندان‌ و کامپوزیت شده کاهش یابد. در ورزش‌های رزمی و پرخطر، استفاده از گارد دندان می‌تواند از آسیب به دندان‌ها جلوگیری کند.

عوارض احتمالی کامپوزیت دندان

اگر نکات گفته شده و نصب صحیح انجام شود کامپوزیت دندان عوارض جانبی بسیار کاهش پیدا می کند . با این حال، در برخی افراد ممکن است مشکلات زیر رخ دهد:
1. ایجاد حساسیت: ممکن است برخی افراد به چسب یا مواد مورد استفاده در کامپوزیت حساسیت داشته باشند و باعث تورم ، درد و یا خونریزی شود .
2. لب پر شدن کامپوزیت: کامپوزیت ممکن است در اثر ضربه یا فشار زیاد دچار ترک یا لب پر شود.
3. تجمع پلاک: اگر کامپوزیت به درستی نصب نشود، می‌تواند به محل تجمع پلاک تبدیل شود.
4. پوسیدگی زیر کامپوزیت: در صورتی که پوسیدگی پیش از نصب کامپوزیت به طور کامل درمان نشود، ممکن است به مرور زمان زیر کامپوزیت گسترش یابد و باعث خرابی بیش از حد دندان ها شود .

چرا کامپوزیت دندان یکی از محبوب ترین روش هایی زیبایی است؟

1. هزینه بسیار مناسب: کامپوزیت در مقایسه با سایر روش‌های زیبایی مانند ونیر سرامیکی و ارتودنسی دندان هزینه های بسیار کمتری دارند.
2. نصب آسان: در یک یا دو جلسه به رحتی انجام می‌شود.
3. ظاهر طبیعی و زیبا: در این روش زیبایی مواد با رنگ دندان هماهنگ می‌شود و جلوه‌ای بسیارطبیعی ایجاد می‌کند.
4. قابلیت ترمیم و تعویض : در صورت لب پر شدن یا آسیب شدید، می‌توانید آن را به راحتی ترمیم و جایگزینکرد.
5. حفظ سلامت دندان: در این روش، میزان تراشیدن مینای دندان بسیار کم است و لایه‌های میانی دندان حفظ می‌شوند و بسیار سالم تر از روش های دیگر است.

 کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود.

بیشتر بخوانید : خطرناک ترین بیماری های دهان و دندان+ روش درمان

سخن پایانی

کامپوزیت دندان یکی از بهترین روش‌های زیبایی برای بهبود ظاهر دندان‌ها است. این روش علاوه بر ایجاد زیبایی، به حفظ سلامت دندان‌ها نیز کمک می‌کند. با این و جود، مراقبت صحیح از دندان‌های کامپوزیت شده بسیار اهمیت دارد. مراجعه به دندانپزشک متخصص و رعایت نکات بهداشتی می‌تواند طول عمر کامپوزیت را افزایش داده و خطر پوسیدگی را به حداقل برساند. اگر قصد انجام دارید، قبل از انجام آن حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.

سوالات متداول

1. آیا کامپوزیت دندان به مراقبت خاصی نیاز دارد؟ بله، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک ضروری است.
2. دوام کامپوزیت دندان چقدر است؟ در صورت مراقبت صحیح، کامپوزیت می‌تواند تا 10 سال یا بیشتر دوام داشته باشد.
3. آیا کامپوزیت دندان حساسیت ایجاد می‌کند؟ در صورت رعایت و نصب صحیح خیر اما در مواردی بسیار کم و نادر در بعضی از افراد دلیل بسیار حساس یودن دندان ها ممکن است حساسیت به چسب یا مواد کامپوزیت ایجاد شود.
4. آیا می‌توان کامپوزیت را تعویض کرد؟ بله، کامپوزیت قابلیت تعویض و ترمیم دارد.
5. آیا بعد از کامپوزیت دندان ها لک می‌شوند؟ در صورت مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی رنگدانه های قهوه ای و رنگی، امکان ایجاد لکه وجود دارد. حتما پس از مصرف این نوع مواد غذایی مسواک بزنید .

امتیاز شما

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 6 =