عمر ایمپلنت دندان چه مدت می‌باشد؟

فهرست مطالب
عمر ایمپلنت دندان چه مدت می‌باشد؟

ایمپلنت دندان یکی از رایج‌ترین روش‌های جایگزینی دندان طبیعی از دست داده است. ایمپلنت دندان نیاز به جراحی دارد. در این بر روی لثه برشی زده می‌شود و پایه فلزی ایمپلنت در داخل استخوان فک پیچ می‌شود. کلاهک ایمپلنت دقیقاً شبیه یک دندان طبیعی است و به همین دلیل دارای محبوبیت زیادی است. اما عوامل مختلفی بر مدت زمان عمر ایمپلنت دندان تأثیر گذار است که در این مقاله به این عوامل اشاره خواهیم کرد.

عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

طبق تحقیقات و اعلام تولید کننده ایمپلنت طول عمر و دوام ایمپلنت‌های دندانی در حدود 94 درصد بیشتر از 10 سال ماندگاری دارد و در 15 سال، ماندگاری آن به 91٪ کاهش پیدا می‌کند.
به طور کلی طول عمر ایمپلنت‌های دندانی به 25 سال می‌رسد. البته عوامل مختلفی در ماندگاری؛ مانند کیفیت، تکنیک‌های به کار برده و برند ایمپلنت انجام شده تأثیر دارند. اگر از ایمپلنت با کیفیت بالا به اضافه رعایت مراقبت‌های شخصی بهینه استفاده کنید، ایمپلنت شما امکان دارد تا حدود 25 سال و پایان عمر دوام بیاورد.

 

عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

بیشتر بخوانید: برداشتن لمینت دندان چگونه انجام می شود

 

افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

ماندگاری ایمپلنت‌های دندانی معمولاً بسیار بالا است و با توجه به عوامل مختلفی می‌تواند دچار خرابی و مشکل شود؛ اما با رعایت چند نکته می‌توانید ماندگاری ایمپلنت‌های دندانی خود را تا آخر عمر افزایش داد. در زیر به معرفی عوامل مهم و تأثیرگذار در افزایش طول عمر ایمپلنت‌های دندانی می‌پردازیم:

  1. میزان سلامت و تراکم استخوان ناحیه ایمپلنت: ایمپلنت‌های دندانی در داخل استخوان فک قرار می‌گیرند و مانند ریشه دندان به آن جوش داده می‌شوند. هر چه استخوان‌های فرد قوی‌تر باشد، پایه ایمپلنت دوام بیشتری خواهد داشت.
  2. وضعیت سلامتی و سیستم ایمنی فرد: یکی از دشمنان اصلی طول عمر ایمپلنت دندان، ایجاد عفونت دهان و دندان است. اگر سیستم ایمنی فرد پایین باشد و نتواند عفونت را کنترل کند، ایمپلنت دندان می‌تواند دچار شکست شود.
  3. میزان تخصص و تجربه پزشک: مهم‌ترین عامل برای رسیدن به موفقیت و طول مدت پروسه کاشت دندان، سطح تجربه پزشک است. متخصص بیمار را به طور کامل معاینه کرده و بهترین شرایط برای پیوند در اختیار فرد قرار می‌دهد تا بهترین نتیجه اتفاق بیافتد.
  4. میزان کیفیت برند ایمپلنت: امروزه برندهای ایمپلنت دندان توسط شرکت‌ها و کشورهای مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام کیفیت خاص خود را دارند. از آنجا که پایه‌های ایمپلنت یکی از مهم‌ترین اجزای ایمپلنت هستند و به طور مستقیم بر طول عمر ایمپلنت دندان تأثیر می‌گذارند؛ بنابراین باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
  5. میزان مراقبت‌های فرد: از آنجا که ایمپلنت‌ها مانند دندان به مراقبت احتیاج دارند، با رعایت کردن نکات مراقبتی می‌توانید طول عمر ایمپلنت خود را افزایش دهید.

 

بیشتر بخوانید: ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

 

عمر ایمپلنت کره‌ای

یکی از بهترین انواع ایمپلنت موجود در بازار، ایمپلنت کره‌ای است که از نظر کیفیت و قیمت انواع مختلفی دارد. ایمپلنت‌های کره‌ای معمولاً از مواد ضد حساسیت مانند تیتانیوم یا زیرکونیا تولید می‌شوند. این ماده به دلیل استحکام، دوام، مقاومت بالا در برابر سایش و خوردگی شناخته شده است و سبب طول عمر ایمپلنت دندان کره‌ای می‌شود. اگر ایمپلنت خود را از یک برند معتبر و باکیفیت انتخاب کنید و توسط پزشک مجرب انجام شود، برای شما جایگزین دندان محکم و قدرتمندی خواهد بود.

 

عمر ایمپلنت کره‌ای

بیشتر بخوانید: تفاوت ایمپلنت دندان با پروتز دندان

 

عمر ایمپلنت ایرانی

متأسفانه هیچ یک از تولیدکنندگان ایمپلنت دندان ایرانی نتوانسته‌اند طول عمر ایمپلنت دندان خود را تضمین کنند و اطلاعات دقیقی در مورد دوام ایمپلنت ایرانی وجود ندارد.
در توضیح ماندگاری یا گارانتی برخی از ایمپلنت‌های ایرانی دو سال و برخی دیگر 10 تا 15 سال نوشته شده است. اما آمار دقیقی در این مورد نیست و سازندگان ایرانی پروتزهای مصنوعی، سن خاصی را برای دندان‌های ساخته شده خود ذکر نکرده‌اند و هنوز در ابتدای تولید و آزمایش هستند. کیفییت ایمپلنت ایرانی هنوز برابر با متوسط برندهای خارجی ساخته شده نیست و بسیار کمتر است. البته شرایط ایمپلنت دندان و متخصص دندانپزشکی شما در افزایش یا کاهش عمر ایمپلنت بسیار مؤثر است. اما چنین معجزه‌ای وجود ندارد که بتوان از یک ایمپلنت معمولی و نه چندان خوب انتظار عمر طولانی داشت.

 

عمر ایمپلنت ایرانی

بیشتر بخوانید: چرا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

 

علت شکست جراحی ایمپلنت

برای اکثر افراد، ایمپلنت تا سال‌ها دوام می‌آورد و یک عمل دائمی در نظر گرفته می‌شود. اما گاهی اوقات عوامل و عوارض مختلف بر روند بهبودی تأثیر می‌گذارد. این عوامل باعث کاهش طول عمر ایمپلنت می‌شود. در زیر مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر علت شکست جراحی ایمپلنت ذکر شده است:

 

۱. مراقبت نکردن از ایمپلنت دندان

مراقبت از ایمپلنت دندان بخش مهمی از فرآیند کاشت دندان است. عدم توجه به بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند منجر به از دست دادن دندان‌های طبیعی شود. با تشکیل پلاک در دهان، احتمال بیماری لثه و آسیب به لثه و استخوان فک افزایش می‌یابد. اگر تجمع پلاک در اطراف ایمپلنت در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می‌توان آن را درمان کرد. اما اگر فردی در اطراف ایمپلنت عفونت کند، آسیب جدی است و ایمپلنت باید برداشته شود. به همین دلیل بهداشت دهان و دندان بعد از جراحی ایمپلنت دندان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

 

۲. کمبود تراکم استخوان فک و کاهش عمر ایمپلنت دندان

پایه فلزی ایمپلنت در داخل استخوان فک ثابت می‌شود. اگر دارای میزان کافی استخوان نباشد، ایمپلنت شل می‌شود و از دست خواهد رفت. قبل از عمل ایمپلنت، دندانپزشک استخوان فک شما را معاینه می‌کند و درخواست اشعه ایکس می‌دهد. اگر تراکم و حجم استخوان کم باشد، قبل از کاشت پیوند استخوان انجام می‌شود.گاهی اوقات، اندازه استخوان ممکن است به مرور زمان پس از کاشت دندان کاهش یابد.

 

۳. سیگار کشیدن و کم شدن عمر ایمپلنت دندان

یکی از دلایل موفق نبودن ایمپلنت و کاهش دوام ایمپلنت، سیگار کشیدن است. اگر در افراد عادی احتمال شکست ایمپلنت تنها ۵ درصد باشد، در مورد افراد سیگاری به ۱۱ درصد خواهد رسید. سیگار بر جریان خون تأثیر منفی می‌گذارد و زمان نقاهت را کند می‌کند و خطر ابتلا به بیماری لثه و عفونت در افراد سیگاری زیاد است.

 

۴. دندان قروچه و ایمپلنت دندان

دندان قروچه می‌تواند طول عمر ایمپلنت‌های دندانی را کاهش دهد. این اختلال می‌تواند باعث شکسته شدن پایه، روکش یا اباتمنت در ایمپلنت شود. افرادی که دندان قروچه را دارند، اغلب حرکاتی مانند ساییدن و کلیک کردن انجام می‌دهند که یکپارچگی ایمپلنت با استخوان فک را مختل می‌کند.

 

۵. تأثیر متخصص ایمپلنت در طول عمر بیشتر ایمپلنت

برخی از شرایط و مشکلات پزشکی نیز بر دوام ایمپلنت تأثیر می‌گذارد. در صورت داشتن هر یک از این مشکلات زیر با دندانپزشک خود جهت بالا بردن طول عمر ایمپلنت مشورت صحبت کنید:

  • دیابت
  • پوکی استخوان
  • اختلالات خونریزی
  • فشار خون بالا
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • اختلالات قلبی عروقی مانند نارسایی احتقانی قلب و آترواسکلروز

۶. سن بیمار

احتمال شکست ایمپلنت در افراد مسن بسیار بالاتر از جوانان است. زیرا بیماری‌های زمینه‌ای و استخوانی در افراد مسن بیشتر است و این مشکل می‌تواند روند بهبودی را کاهش دهد.

 

۷. داروها و انواع درمان

برخی از داروها و روش‌های درمانی؛ مانند موارد زیر روی ایمپلنت تأثیر می‌گذارند و طول عمر آن را کاهش می‌دهند:
– داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
– رقیق کننده‌های خون
– رادیوتراپی

 

علت شکست جراحی ایمپلنت

بیشتر بخوانید: مراحل انجام ایمپلنت دندان

 

۸. بی تجربگی جراح دندانپزشک و استفاده از ایمپلنت‌های بی کیفیت

تجربه و دانش متخصص ایمپلنت دندان تأثیر بسزایی در طول عمر ایمپلنت دارد. به همین دلیل در انتخاب دندانپزشک باید به مهارت و تجربه او توجه کرد. یک جراح بی تجربه ممکن است اشتباهاتی را مرتکب شود و عمر ایمپلنت‌ شما را کوتاه کند. عواملی پزشکی مؤثر بر دوام و طول عمر ایمپلنت‌های دندانی عبارت‌اند از:
– انتخاب ایمپلنت بی کیفیت
– کاشت نامناسب ایمپلنت
– آسیب به بافت لثه یا اعصاب در هنگام کاشت ایمپلنت
– قرار دادن روکش‌های دائمی قبل از پیوند خوردن کامل ایمپلنت با استخوان فک

سخن نهایی

موفقیت و طول عمر ایمپلنت دندان در افراد مختلف متفاوت است. به طور کلی، طول عمر مفید ایمپلنت دندان حدود ۲۵ سال طول است؛ اما دوام آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این مقاله به آن اشاره کردیم. اگر می‌خواهید ایمپلنت شما ماندگاری بالایی داشته باشد و سال‌ها از آن استفاده کنید، حتماً برای انجام آن از یک دندانپزشک حرفه‌ای و با تجربه استفاده کرده و ایمپلنت خود را از بین برندهای باکیفیت انتخاب کنید؛ همچنین نکات لازم برای مراقبت از ایمپلنت را رعایت کنید.

سؤالات متداول

  1. چه عوارضی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت‌های دندانی می‌شود؟
    اغلب عوارض ایمپلنت دندان پس از مدت کوتاهی ناپدید می‌شوند. اما بعضی دیگر طولانی مدت هستند و می‌توانند در فرد مشکلات جدی به وجود آورند. عواملی مانند عفونت، زاویه نامناسب و شل شدن ایمپلنت می‌توانند طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش دهند.
  2. آیا عمر ایمپلنت دندان برای همه بیماران یکسان است؟
    خیر، طول عمر ایمپلنت‌های دندانی با توجه به عوامل مختلف می‌تواند متفاوت باشد. اگر فرد دچار تراکم استخوان فک کمی باشد یا مبتلا به بیماری خاصی باشد که استخوان را درگیر کند، طول عمر ایمپلنت کاهش می‌یابد. رعایت بهداشت دهان و دندان نیز تأثیر بسزایی در طول عمر ایمپلنت دارد.
  3. آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟
    اگر نکات لازم برای مراقبت از ایمپلنت را رعایت کنید و این عمل توسط جراح حرفه‌ای کاشت شود، ایمپلنت شما بیش از ۲۵ سال دوام می‌آورد. در نتیجه روشی دائمی در نظر گرفته می‌شود.
امتیاز شما

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + نوزده =