بررسی کامل اجزای ایمپلنت

فهرست مطالب
بررسی کامل اجزای ایمپلنت

ایمپلنت دندان را می‌ توانیم یکی از بهترین روش‌ ها برای افرادی معرفی کنیم که دندان‌ های خود را از دست داده اند. ایمپلنت از کیفیت و ماندگاری بالایی برخوردار بوده و ظاهری شبیه به دندان‌ های طبیعی دارد. ایمپلنت‌ ها از قسمت‌ ها و اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند و همین موضوع باعث افزایش استحکام آن ها داخل لثه و ماندگاری آن ها شده است. با بررسی کامل اجزای ایمپلنت می‌ توانید از بخش‌ های مختلف و جنس آن ها اطلاع پیدا کرده و سپس با خیال راحت جهت کاشت به دندانپزشک مراجعه نمایید. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل اجزای ایمپلنت پرداخته تا شما با اطلاع از آن ها و کسب اطلاعات دقیق‌ تر بتوانید بهترین تصمیم را برای استفاده از آن ها بگیرید.

برای خرید  از تولید کننده ایمپلنت با قیمت عالی با ما در ارتباط باشید.

اجزای ایمپلنت دندان

ایمپلنت از ۳ قسمت یا بخش مهم اصلی به شرح زیر ساخته می‌ شود:

1. پایه ایمپلنت (پست)
پایه ایمپلنت را می‌ توانیم یکی از مهم‌ ترین اجزای آن را معرفی کنیم که تاثیر زیادی در ماندگاری و استحکام آن دارد. معمولا جنس پایه آن از تیتانیوم بوده و به دلیل نحوه قرار قرارگیری، سبب عفونت یا حساسیت نمی‌ شود. ارتفاع پایه ایمپلنت می‌ تواند متغیر باشد اما به صورت استاندارد و در حالت عادی ۱۸ میلی‌ متر در نظر گرفته می‌ شود.
2. اباتمنت ایمپلنت
این قسمت وظیفه دارد تاج دندان را روی پایه ایمپلنت وصل کند بر اساس وضعیت دهان و فک مراجعه کننده اباتمنت در مدل‌ های مختلف ساخته می‌ شود.
3. تاج دندان (پروتز ایمپلنت)
این قسمت یکی از اصلی‌ ترین اجزای ایمپلنت دندان به حساب می‌ آید که روی قسمت‌ های دیگر قرار می‌ گیرد. تاج دندان باید از کیفیت و تمیزی زیادی برخوردار باشد که حالت طبیعی داشته باشد. علاوه بر این، باید قسمت‌ های زیرین آن مثل پایه و اباتمنت به خوبی در لثه محکم شوند تا تاج دندان به دندان‌ های مجاور برخورد نکند.

 

بررسی کامل اجزای ایمپلنت

بیشتر بخوانید : بهترین روش برای درمان لبخند لثه ای (gummy smile)

جنس و آلیاژ‌های ایمپلنت دندان

به طور کلی جنس و آلیاژ‌های به کار رفته در ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم و زیرکونیا است اما اگر به طور دقیق‌ تر بخواهیم بگوییم قسمت‌ های مختلف ایمپلنت را از آلیاژ‌های چینی، سرامیکی و طلا نیز تولید می‌ کنند. البته در بیش از ۹۵ درصد از فلز تیتانیوم برای تولید ایمپلنت استفاده می‌ شود اما در صورتی که بیمار حساسیت نشان دهد از آلیاژ‌های دیگر حتی طلا و فولاد ضد زنگ نیز استفاده می‌ کنند.

انواع مختلف اجزای موقت ایمپلنت دندان

اجزای موقت ایمپلنت دندان به دو دسته کلی تقسیم بندی می‌ شوند که در ادامه آن ها را به شما معرفی می‌ کنیم:
1. روکش موقت
روکش موقت در واقع یک قطعه پلاستیکی است که آن را روی پایه ایمپلنت قرار می‌ دهند. روکش‌ های موقت را معمولاً به صورت یک تکه تولید کرده و سپس آن را به صورت یکپارچه روی پایه ایمپلنت می‌ گذارند.
2. تاج موقت
تاج موقت نیز یکی دیگر از اجزای موقت ایمپلنت به حساب می‌ آید که دارای جنس فلزی بوده و آن را روی پایه ایمپلنت می‌ گذارند. این قطعه معمولاً از دو بخش تاج و اباتمنت تشکیل شده است.

 

بررسی کامل اجزای ایمپلنت

بیشتر بخوانید : ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی ممکن است؟

نحوه نصب ایمپلنت دندان

در مورد نحوه نصب ایمپلنت دندان باید بگوییم که در مرحله اول نیاز به انجام مشاوره و ارزیابی مقدماتی است. مرحله بعد مربوط به جراحی کاشت ایمپلنت است؛ در این مرحله دندانپزشک فیکسچر را درون استخوان فک می‌ گذارد؛ این قطعه مثل ریشه مصنوعی عمل کرده و نیاز است تا چند روز صبر کنید تا به خوبی به استخوان فک جوش بخورد.

مرحله بعد نوبت به قرار دادن اباتمنت می‌ رسد، این قطعه در واقع به عنوان پایه‌ ای برای تاج دندان به حساب می‌ آید.

مرحله بعد نوبت به قالب گیری و نصب تاج دندان است تاج دندان نیز به اباتمنت متصل شده و ظاهر و عملکردی مثل دندان طبیعی پیدا می‌ کند.

اقدامات لازم پس از نصب ایمپلنت دندان

یکسری اقدامات مهم وجود دارد که شما باید پس از نصب ایمپلنت دندان آن ها را در نظر داشته باشید و انجام دهید؛ این اقدامات عبارت است از:
● تا چند روز استراحت کرده و از انجام ورزش‌ های سنگین و فعالیت بدنی بالا خودداری کنید.
● از دستکاری کردن ایمپلنت مخصوصاً در مراحل و کاشت اولیه خودداری کنید.
● تا چند روز از غذاهای نرم استفاده کرده و از خوردن غذاهایی که چسبناک یا سفت هستند خودداری کنید.
● داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده است را استفاده نمایید.
● بهتر است تا چند روز از مسواک استفاده نکرده یا در صورت مشورت با پزشک از مسواک نرم استفاده کنید.
● از مصرف سیگار و الکل پرهیز کنید.
● در صورتی که خونریزی لثه بیش از حد طبیعی است و نمی‌ توانید آن را کنترل کنید از مصرف دارو به صورت خودسرانه خودداری کرده و حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.

بررسی کامل اجزای ایمپلنت

بیشتر بخوانید : بهترین برند برای ایمپلنت چیست؟

سخن پایانی

در این مقاله برای شما در مورد اجزای ایمپلنت صحبت کردیم و اطلاعات مهم را در مورد آن در اختیار شما قرار دادیم. ایمپلنت یکی از بهترین راه‌ های جبران دندان‌ های از دست رفته است و می‌ تواند در داشتن لبخندی زیبا و غذا خوردن بهتر به شما کمک کند. شما با کسب اطلاعات لازم در مورد اجزای آن و یا نحوه نصب آن می‌ توانید با خیال راحت‌ تری آن را انتخاب کنید. علاوه بر این، توصیه می‌ کنیم در صورتی که قصد کاشت ایمپلنت را دارید حتماً این کار را نزد یک دندانپزشک با تجربه و متخصص انجام داده تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

سوالات متداول

1. ایمپلنت از چند قسمت تشکیل شده است؟
به طور کلی ایمپلنت‌ ها از ۳ قسمت پایه، اباتمنت و تاج تشکیل شدند.
2. چه افرادی می‌ توانند اقدام به کاشت ایمپلنت کنند؟
محدودیتی در این زمینه وجود نداشته و تمامی افرادی که سالم هستند و مشکلاتی مانند هپاتیت، مشکلات قلبی یا مشکلات دهان و دندان ندارند می‌ توانند کاندید کاشت ایمپلنت شوند.
3. از چه آلیاژهایی برای ساخت ایمپلنت استفاده می‌ کنند؟
در ۹۵ درصد مواقع از آلیاژ تیتانیوم برای ساخت ایمپلنت استفاده می‌ شود اما در مواقع دیگر می‌ توان از آلیاژ‌های دیگری نیز استفاده کرد مخصوصاً زمانی که بیمار به آلیاژ تیتانیوم حساسیت نشان دهد.

امتیاز شما

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =