بهترین روش برای درمان لبخند لثه ای (gummy smile)

فهرست مطالب
درمان لبخند لثه ای

لبخند لثه‌ای یا گامی اسمایل  (gummy smile )به حالتی گفته می‌شود که هنگام لبخند زدن، مقدار قابل توجهی از لثه‌های دندان‌های بالایی نمایان می‌ گردد. به عبارت دیگر، در این حالت، نسبت به حالت طبیعی، لثه‌های بیشتری در هنگام لبخند زدن دیده می‌شود. دلایل مختلفی برای ایجاد لبخند لثه‌ای وجود دارد که در این بین می توان به رشد بیش از حد استخوان فک بالا اشاره کرد. در برخی افراد، استخوان فک بالا بیش از حد رشد کرده و باعث می‌شود که دندان‌ها به سمت پایین حرکت کرده و لثه‌ها بیشتر آشکار شوند.

همچنین، در مواردی که لب بالا کوتاه‌تر از حد معمول باشد، هنگام لبخند زدن بیشتر بالا رفته و باعث دیده شدن لثه‌ها می‌شود. در ادامه، بهترین روش برای درمان لبخند لثه ای را معرفی خواهیم کرد.

برای خرید ایمپلنت ایرانی با شرکت پارس سمن طب در ارتباط باشید .

لبخند لثه ای (gummy smile) چیست؟

لبخند لثه‌ای به حالتی از لبخند اشاره دارد که در آن لثه‌ها بیش از حد در هنگام لبخند زدن نمایان می‌شوند.  در این حالت، هنگام خندیدن یا لبخند زدن، لثه‌ها به وضوح قابل مشاهده‌اند و ممکن است زیبایی لبخند شما را تحت تاثیر قرار بدهند. داشتن دندان‌های کوچک یا کوتاه، بزرگ‌تر از حد معمول بودن لثه ها و یا مشکلات در رشد دندان‌ها، مهمترین دلایلی هستند که در بروز لبخند لثه ای نقش دارند. چنانچه، لبخند لثه‌ای موجب نگرانی شما شده یا اعتماد به نفستان را پایین آورده، به دندان‌پزشک یا متخصص زیبایی مراجعه کنید. راه‌حل‌های ممکن غالبا شامل روش‌های جراحی برای اصلاح لثه، درمان‌های ارتودنسی یا حتی تزریق بوتاکس برای کنترل انقباض عضلات صورت می‌باشد.

درمان لبخند لثه ای

بیشتر بخوانید : بررسی کامل اجزای ایمپلنت

علل ایجاد شدن لبخند لثه ای

عدم هماهنگی در رشد دندان‌ها یا به هم ریختگی دندان‌ها شایع ترین علت ایجاد لبخند لثه‌ای در نظر گرفته می شود. این در حالی است که انقباض بیش از حد عضلات صورت، به ویژه عضلاتی که در ناحیه لب و فک وجود دارند، نیز در این مسئله دخیل بوده و موجب نمایان شدن لثه‌ها هنگام لبخند زدن می شود. علاوه بر این ها، ویژگی‌های ارثی و ساختار صورت نیز بر روی شکل و ظاهر لبخند تاثیرگذار خواهد بود. اگرچه شاید به ندرت پیش بیاید اما گاهی اوقات، درمان‌های دندانی نادرست یا مشکلات ناشی از درمان‌های قبلی هم ممکن است در بروز لبخند لثه‌ای دخالت داشته باشند.

روش های درمان لبخند لثه ای

درمان لبخند لثه‌ای به جهت بهبود ظاهر لبخند و افزایش اعتماد به نفس فرد بسیار مهم و حائز اهمیت است. در این راستا، جراحی لثه با برداشتن لثه اضافی متداول می باشد. در این روش، جراح دندان‌پزشک با استفاده از تکنیک‌های خاص، ناحیه‌ای از لثه که بیش از حد رشد کرده است را حذف می‌کند. این کار معمولاً با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. اگرچه با برداشتن لثه اضافی، دندان‌ها بیشتر نمایان شده و لبخند طبیعی‌تری ایجاد می‌شود اما این احتمال نیز وجود دارد که در دوران بهبودی احساس درد و تورم داشته باشید.
لیفت لثه نیز روش درمانی دیگر برای حل مشکل لخند لثه ای به شمار می رود. به این ترتیب که با استفاده از لیزر یا تکنیک‌های جراحی، ناحیه لثه به سمت بالا برده می‌شود تا خط لثه بهبود یافته و دندان‌ها بیشتر قابل مشاهده باشند. جالب است بدانید در مواردی که علت لبخند لثه‌ای، به هم ریختگی دندان‌ها تشخیص داده شود، درمان ارتودنسی با استفاده از بریس‌ها یا الاینرها این مزیت را دارد که ظاهر دندان‌ها را مرتب کند.

این روش می‌تواند از نظر توازن دندان‌ها و لثه‌ها کاربردی بوده و همچنین باعث بهبود عملکرد جویدن و سلامت دهان می‌شود.
مواردی وجود دارد که دندان‌ها کوتاه و کوچک هستند که در این شرایط، دندان‌پزشک معمولا از روش تاج‌گذاری استفاده کند.

این روش شامل پوشاندن دندان با تاجی است که ظاهر دندان را بهبود می‌بخشد، طول دندان‌ها را افزایش داده و در نتیجه از نمایان شدن لثه‌ها جلوگیری می کند.

درمان لبخند لثه ای

بیشتر بخوانید :  جرمگیری لثه چیست؟ تفاوت آن با جرمگیری دندان

کدام دکتر متخصص درمان لبخند لثه ای است؟

درمان لبخند لثه‌ای معمولاً توسط چند نوع متخصص دندان‌پزشکی انجام می‌شود. برای مثال، دندان‌پزشکان عمومی می‌توانند ارزیابی اولیه را انجام داده و در صورت لزوم شما را به یک متخصص دیگر ارجاع بدهند. پریودنتیست‌ها متخصصانی هستند که در زمینه درمان بیماری‌های لثه و بافت‌های حمایت‌کننده دندان‌ها تخصص دارند. آن‌ها برای انجام جراحی‌های مربوط به لثه، از جمله لیفت لثه و برداشتن لثه اضافی، آموزش دیده‌اند و تخصص دارند. ارتودنتیست‌ها در زمینه مرتب‌سازی دندان‌ها و اصلاح ناهنجاری‌های دندانی فعالیت می کنند. آن‌ها غالبا برای درمان لبخند لثه‌ای که ناشی از به هم ریختگی دندان‌هاست، درمان‌های ارتودنسی را به کار می برند. در موارد پیچیده‌تر، احتمالا نیاز به مشاوره با یک جراح دهان و فک و صورت، ضرورت خواهد داشت.
لطفا به این موضوع دقت نظر داشته باشید که متخصصین باید دارای مدرک دکتری دندان‌پزشکی و تخصص در زمینه‌های مربوطه، مانند پریودنتولوژی یا زیبایی دندان باشند. این تحصیلات نشان‌دهنده عمق دانش و توانایی آن‌ها در انجام روش‌های درمانی خاص است. در عین حال، پزشک باید به روز باشد و از تکنیک‌ها و فناوری‌های جدید در درمان لبخند لثه‌ای استفاده کند. به عنوان مثال، استفاده از لیزر در جراحی‌های لثه به جهت بهبود دقت و کاهش زمان درمان بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود. پزشکانی که به طور مداوم در سمینارها و کارگاه‌های آموزشی شرکت می‌کنند، احتمالاً بیشتر با روش‌های نوین آشنا هستند. در کل، انتخاب یک دکتر متخصص برای درمان لبخند لثه‌ای باید بر اساس معیارهای مشخص و منطقی انجام شود.

ویژگی اصلاح لبخند لثه ای

هدف از اصلاح لبخند لثه‌ای این است که لبخند فرد به طور طبیعی زیبا و متوازن به نظر برسد. دندان‌ها باید به طور مناسب نمایان شوند و لثه‌ها بیش از اندازه دیده نشوند. جالب است بدانید که در اصلاح لبخند لثه‌ای، توجه ویژه‌ای به نسبت دندان‌ها و لثه‌ها معطوف می‌شود. دندان‌ها باید طوری قرار بگیرند که زیبایی و تناسب را به حداکثر برسانند. لازم به ذکر است که روش‌های اصلاح لبخند لثه‌ای شامل استفاده از تکنیک‌های مدرن و فناوری‌های پیشرفته دندان‌پزشکی است. این روش‌ها شامل جراحی لثه، درمان‌های ارتودنسی یا استفاده از لیزر می باشد. در نظر داشته باشید که در طول فرآیند اصلاح، توجه به سلامت عمومی دهان و دندان بسیار مهم است. هر گونه مشکل لثه یا دندانی باید قبل از انجام اصلاحات درمان شود.
هدف نهایی اصلاح لبخند لثه‌ای دستیابی به نتایج پایدار و طولانی‌مدت است. در واقع، اصلاح لبخند لثه‌ای نه تنها به جهت زیبایی لبخند شما حائز اهمیت است، بلکه می‌تواند اعتماد به نفس شما را نیز به طور چشمگیری افزایش دهد.

درمان لبخند لثه ای

بیشتر بخوانید :  خطرناک ترین بیماری های دهان و دندان+ روش درمان

نتیجه‌گیری

لبخند لثه‌ای به حالتی گفته می‌شود که در آن هنگام لبخند زدن، مقدار زیادی از لثه‌های بالای دندان‌ها قابل دیدن است. این وضعیت غالبا به دلایل مختلفی از جمله ناهنجاری‌های دندانی، وضعیت لثه و … ایجاد می شود. اصلاح لبخند لثه‌ای فرایندی است که نیاز به دقت، تخصص و استفاده از روش‌های مدرن دارد. مراجعه به یک دندان‌پزشک متخصص اگرچه با هزینه بیشتری همراه است اما بهترین روش اصلاح لبخند را به کار می بندد و نتایج عالی حاصل خواهد بود.

سوالات متداول

  1. چه عللی ممکن است باعث لبخند لثه‌ای شود؟
    علل لبخند لثه‌ای شامل این موارد می شود:
    نابهنجاری‌های دندانی که به معنای این است که دندان‌های بالایی کوتاه یا جلوتر از حد طبیعی قرار دارند.
    مشکلات لثه از جمله لثه‌های بزرگ یا التهاب لثه.
    تحریکات عضلانی که فعالیت بیش از حد عضلات لب و صورت مربوط می شود.
    عوامل ارثی که به ویژگی‌های ژنتیکی که بر روی شکل صورت و لثه‌ها تأثیر می‌گذارد، اشاره دارد.
  2. چگونه می توان لبخند لثه‌ای را درمان کرد؟
    به این منظور از روش جراحی لثه( برای برداشتن یا اصلاح بافت لثه اضافی)، ارتودنسی( به منظور اصلاح موقعیت دندان‌ها و ایجاد تعادل بین دندان‌ها و لثه)، لیفت لثه با لیزر( کاهش لثه‌های نمایان و اصلاح خط لثه) و تزریق بوتاکس استفاده می کنند.
  3. آیا درمان لبخند لثه‌ای دردناک است؟
    میزان درد و ناراحتی بستگی به نوع درمان دارد. در بسیاری از موارد، درمان‌ها تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند و بیماران معمولاً احساس درد کمی دارند. پس از درمان، ممکن است کمی تورم و ناراحتی وجود داشته باشد که معمولاً با مسکن‌ها کنترل می‌شود.
  4. دوره نقاهت پس از درمان لبخند لثه‌ای چقدر است؟
    برای جراحی‌های لثه، ممکن است نیاز به چند روز استراحت باشد، در حالی که درمان‌های غیرجراحی مانند تزریق بوتاکس معمولاً دوره نقاهت کوتاه‌تری دارند.
  5. آیا لبخند لثه‌ای ممکن است عوارضی داشته باشد؟
    اگر لبخند لثه‌ای درمان نشود، ممکن است به مشکلاتی از جمله کاهش اعتماد به نفس، نارضایتی از ظاهر و در موارد شدید، مشکلات دندانی و لثه‌ای منجر شود.
  6. آیا درمان لبخند لثه‌ای دائمی است؟
    نتایج درمان لبخند لثه‌ای به نوع درمان و مراقبت‌های پس از آن وابسته است. بسیاری از درمان‌ها می‌توانند نتایج طولانی‌مدتی داشته باشند، اما برخی از آن‌ها نیاز به پیگیری و نگهداری دوره‌ای دارند تا از بروز مشکلات مجدد جلوگیری شود.
امتیاز شما

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 9 =